017 946 2221 shafreeniza@gmail.com

Saturday, August 24, 2013

CARA MENGAMBIL SLIMMING SET SHAKLEE

3:07 AM

Share it Please


Minggu Pertama

Pagi : Breakfast mcm biasa Morning Teabreak : minum Cinch segelas.. Bancuh satu scoop dgn plain water/fresh milk/soya milk.
Lunch : makan macam biasa. lps lunch amik 3 biji lecithin dan 3 biji herb-lax
Petang teabreak : minum Cinch segelas.. Bancuh satu scoop dgn plain water/fresh milk/soya milk
Malam : dinner mcm biasa (kurangkan nasi separuh dari hidangan biasa) / if tak makan, make sure ada makan biskut ke roti ke.
JANGAN skip mkn . lps tue amik 3 biji lecithin dan 3 biji  herblax

Minggu Kedua
Sama jadual tapi dah boleh start minum Cinch sekali sehari kalau nak. Cinch ni akan bg kiter rasa kenyang dan bertenaga juga.
  
TIPS :
Morning teabreak dlm kul 10am:
afternoon teabreak dlm kul 430pm-500pmminum air putih 3-4 L sehari..WAJIB - JANGAN sesekali skip minum air putih yeaJANGAN skip mkn .. at least mkn biskut, roti, hirup sup,- Penting - -if possible 2mingu pertama.. tulis apa jua yg dimakan.. utk tgk bape byk kalori kita amik sehari. buat 2 minggu pertama je..nnt jd habit.

Penting
DISPLIN! dan jgn depends dgn figure kat alat timbang..sbb dgn shaklee..ia tak pecahkan otot,tapi ia pecahkan lemak... jd at least turun 200-500grm seminggu is gud enuf.

TIPS!!
Bila nak turunkan berat,
+ukur dada-pinggang,punggung.
+rekod ukuran dlm 1 buku
+ulang ukur setiap 4hari
+mesti positif,sebab bila berat x turun, tak semestinya x kurus, sebab mungkin otot terbentuk utk shape up / kuantiti air bertambah
Berat air sementara + bila shape up, otot mmg lebih berat dari lemak
>fokus pada shape dan ukuran

GET THE SHAPE FIRST, THEN LOST THE WEIGHT! :)

Digalakkan add on Gla utk individu yg naik berat badan sbb hormon x stabil selalunya kita boleh nmpak bila,period x teratur, bahagian bawah (punggung ke bawah) yg lebih besar dan x seimbang dgn bahagian atas tubuh

MASA
MAKAN
SHAKLEE
BERAT TERKINI
7-8 am
Breakfast (less calories)
-tiada-
10 am
-tiada-
Bancuh satu scoop cinch dgn plain water/fresh milk/soya milk..
1-2 thgri
makan macam biasa (less calories)
lps lunch amik 3 biji lecithin dan 3 biji herb-lax
4:30pm-5:00pm
minum Cinch segelas.. Bancuh satu scoop dgn plain water/fresh milk/soya milk..
7-8pm
dinner mcm biasa (kurangkan nasi separuh dari hidangan biasa) / if tak makan, make sure ada makan biskut ke roti ke..
Lepas makan: amik 3 biji lecithin dan 3 biji  herblax







CHECKLIST / JADUAL : SET KURUS SHAKLEE
Tandakan (/) pada kotak yang berkenaan jika sudah dilakukan 



0 comments:

Post a Comment