017 946 2221 shafreeniza@gmail.com

Friday, September 13, 2013

ALFALFA DAN KELEBIHAN KESIHATANNYA


APAKAH ITU ALFALFA?

Alfalfa (Medicago Sativa) membawa maksud "Bapa Segala Makanan" adalah sejenis tanaman herba tahunan yang mempunyai struktur akar yang unik di mana struktur akar yang panjang dan tumbuh mendalam mencapai 30-40 kaki ke bawah tanah. Dalamnya. Oleh itu, ia berkeupayaan menyerap pelbagai garam galian, vitamin dan 8 jenis asid amino perlu.. Ini merupakan satu-satunya kelebihan yang tidak boleh ditanding oleh tumbuhan darat yang lain

FAEDAH-FAEDAH ALFALFA


  • kaya dengan klorofil (sekurang-kurangnya 4 kali ganda daripada sayuran biasa)
  • tinggi kandungan protein
  • tinggi kandungan kalsium
  • dikenali sebagai tumbuhan beralkali di dunia dan kealkaliannya membantu meneutralkan asid toksik di dalam tubuh badan
  • tinggi garam mineral lain termasuk magnesium, potassium, iron dan zink
  • mengandungi beta carotene; prekusor untuk vitamin A,D,E,K




KELEBIHAN DAN FAEDAH DALAM ALFALFA DIGUNAKAN UNTUK :
  • mengurangkan paras kolesterol dalam darah : kerana mengandungi - isoflavines, sterol dan saponin glycosides
  • membantu pembekuan darah : kerana mengandungi vitamin K 
  • mengurangkan tahap gula dalam darah
  • mengurangkan simptom menopause
  • mengelakkan pembentukan aterosklerosis (boleh elak strok)
  • mengurangkan pembengkakan sendi (untuk arthritis)
  • menguatkan tulang
  • mengurangkan simptom-simptom untuk sistem pemakanan & IBS
  • mengelakkan sembelit
  • membanyakkan susu badan-dipercayai bertindak sebagai 'galactagogue'

banyaknya khasiat alfalfa kan?  sebelum kita terdedah dan mendapat pelbagai jenis penyakit.. jom kita mencegah dengan mengambil makanan kesihatan

tapi.. harus diingat ya.. ada sesetengah golongan yang TIDAK BOLEH mengambil alfalfa ini iaitu : pesakit SLE( Systemic Lupus Erythematosus) atau pesakit autoimmune lain. Juga harus dielakkan untuk pesakit yang mengambil warfarin (sejenis ubat untuk mencairkan darah untuk tujuan tertentu dalam merawat penyakitnya) kerana alfalfa tinggi vitamin K yang merupakan antidot bagi warfarin. individu yang mengalami kekurangan enzim G6PD juga harus dielakkan untuk mengambil alfalfa.. oleh itu.. harus berhati-hati untuk ibu menyusukan bayi yang kekurangan enzim ini.. kerana vitamin K juga boleh ada didalam susu ibu yang mengambil supplemen yang tinggi vitamin K 





=========================
Berminat? Hubungi untuk konsultasi & dan dapatkan discount 20% harga istimewa:

mesej di fb fanpage:
https://www.facebook.com/messages/shakleegreenhealthierlives
atau
order online di http://bit.ly/18bniE9
CALL/SMS/Whatapps = 017 946 2221
E-mel: shafreeniza@gmail.com
COD Area: shah alam
=========================
No comments

Monday, September 9, 2013

MULAKAN BISNES SHAKLEE ANDA!

Berikut ada 2 cara yang boleh anda pilih untuk memulakan Shaklee Bisnes anda!

1) FREE Membership jika kita beli barang RM 680 dan ke atas
---> produk yg kita beli ni boleh guna sendiri or jadikan modal stok permulaan.. utk dijual
---> dengan pembelian rm 680 (eq = 200 UV point) anda layak dpt FREE membership + layak terus utk dpt bonus bulan pertama; 200 UV ~ RM 30. Jika anda ada buat pembelian sepanjang bulan ini, UV ni akan semakin bertambah dan bonus pun semakin besar.


---> Jika anda betul2 serius, ambil package FREE membership ini adalah pilihan yang tepat untuk anda mulakan Shaklee Bisnes.




2) REGISTER FEE : RM 65 + RM 10(Postage memberkit)
---> Option ini selalu diambil bagi mereka yang mempunyai kekangan modal atau modal kecil atau untuk mereka yang ingin consume Shaklee untuk diri dan keluarga.


^^ Yuran Keahlian adalah seumur hidup.
^^ Nikmati potongan harga 15-20% bagi setiap product Shaklee yang ditawarkan.
^^ Tidak perlu bekejar atau keluar mencari pelanggan. Tidak perlu "head-hunting" untuk mencari downline.
^^ Tidak perlu menyimpan stok yang banyak di rumah.
^^ Kelas bimbingan diberikan secara online/offline, kami sediakan group tertutup di FB untuk berkongsi tips/sharing on marketing, bisnes, consultation, produt knowledge, motivation dan lain-lain.
^^ SISTEM yang kami gunakan telah terbukti membawa kejayaan kepada ramai ahli-ahli Shaklee menjana INCOME 3-4-5 ANGKA, menikmati BONUS KERETA, PERCUTIAN bertaraf 6 STARS, Umrah & Ziarah, semuanya tidak mustahil bila anda bersama Shaklee!


------------------------------
Benefit if jd ahli shaklee??
bila kita dh jadi ahli,


1. dapat beli dengan harga ahli yg harganya lg murah dr harga retail ( up to 33%)
2. setiap produk tu ada point (UV) so boleh kumpul2 then cukup minimum point 150UV layak tukar ke cash (RM)
3. bila dh jadi ahli, secara x langsung akan jadi SID (Pengedar Shaklee)
4. Bila dh jadi Pengedar, dah tentulah boleh jual produk2 ni kat kawan2, sedara mara, family, or iklan kan di FB, page, blog, email, whatsapp, instagram n etc.
5. Bila dh jual byk, dah tentulah point yg kita dapat kumpul pun byk.. dan tentulah banyak juga RM yg kita akan dpat.
6. bila dh jadi SID, ada macam2 benefit lain - naik rank, incentive dr shaklee, incentive travel dan incentive kereta.





BERMINAT? Lengakapkan borang yang disediakan & kami akan hubungi anda apabila selesai membuat pendaftaran anda! Jangan leaskan peluang ini
No comments

Sunday, September 8, 2013

BETUL KE VIVIX BOLEH MEMBANTU PESAKIT STROKE, DIABETES, ALZHEIMER, KANSER DLL?


Jom tengok testimoni mereka yang telah menggunakan Vivix.

Kita hanya berusaha, Allah yang menentukan segalanya...Semoga lebih banyak yang akan merasai nikmat kesihatan dengan wujudnya Vivix ini...amin.










=========================
Berminat? Hubungi untuk konsultasi & dan dapatkan discount 20% harga istimewa:

mesej di fb fanpage:
https://www.facebook.com/messages/shakleegreenhealthierlives
atau
order online di http://bit.ly/18bniE9
CALL/SMS/Whatapps = 017 946 2221
E-mel: shafreeniza@gmail.com
COD Area: shah alam
=========================
No comments

Saturday, September 7, 2013

SOY PROTEIN TERBAIK KEGEMARAN RAMAI


Siapa suka soya? Kepada peminat soya, pilihlah soya yang terbaik untuk anda,baik untuk kesihatan diri sendiri serta untuk bayi bagi yang menyusukan anak. Bagaimana mahu memilih soya yang terbaik? Banyak produk-produk soya di pasaran masa kini. oleh itu..pilihlah berdasarkan dari mana punca soya (maksud saya cara penanaman atau teknik untuk penghasilan soya berkualiti)
 


PROTEIN SOYA SHAKLEE IALAH NON-GMO SOY, iaitu Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism). Ia disahkan melalui Identity Preservation Program untuk memastikan soya yang digunakan oleh Shaklee adalah dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses.


 

 Keistimewaan ESP:
  • Ia merupakan minuman berkhasiat, sumber lengkap protein secara biologi yang bermutu paling tinggi yang dihasilkan dari kacang soya. Ia memberi tenaga yang berpanjangan dan membaikpulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak. 
  • mengandungi 14 gram protein soya semulajadi yang baik pada setiap hidangan. Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein. 
  • tidak mengandungi kolesterol dan laktosa. 
  • mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya. 
  • sumber-sumber kalsium dan zat besi yang baik. 
  • tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet.
  • membantu membina dan perbaiki tisu-tisu badan, dari sel akan terbentuk organ. Dari organ terhasilnya sistem. Ia penting kepada pembentukan janin dan juga membantu untuk menambahkan susu.
  • menyediakan 14gram protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk sihatkan jantung
  • setiap hidangan membekalkan 50% daripada Nilai Harian kalsium untuk menyokong tulang yang kuat
  • kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat,payudara dan menepouse
  • indeks glisemik yang rendah untuk membantu mengekalkan paras gula dalam darah



 KESIMPULANNYA:

nak KURUS- ESP mengawal selera makan..mengenyangkan
nak PUASA- ESP memberi rasa kenyang lebih lama..membekalkan tenaga sepanjang hari
nak TAMBAH SUSU IBU-ESP membantu mempercepatkan penghasilan susu
nak CANTIK- ESP menggebu, melicin dan menganjalkan kulit
nak SIHAT- ESP menyihatkan tubuh keseluruhannya..
kalau PREGNANT- ESP membantu untuk pembentukan otot baby
NAK PREGNANT- ESP memelihara dan memulihara rahim.. membekalkan tenaga





=========================
Berminat? Hubungi untuk konsultasi & dan dapatkan discount 20% harga istimewa:

mesej di fb fanpage:
https://www.facebook.com/messages/shakleegreenhealthierlives
atau
order online di http://bit.ly/18bniE9
CALL/SMS/Whatapps = 017 946 2221
E-mel: shafreeniza@gmail.com
COD Area: shah alam
=========================
No comments

Tuesday, September 3, 2013

ANTARA SUPPLEMENT SHAKLEE YANG TIDAK BOLEH DI AMBIL OLEH PESAKIT SLE, TALASEMIA, G6PD DAN HYPERTHROID


Entry kali ni bukanlah untuk memperkenalkan supplement yang sesuai bagi penyakit-penyakit di atas tapi lebih kepada peringatan mesra kepada anda yang ingin mendapatkan panduan / konsultasi product daripada saya supaya menyatakan dengan TERANG DAN NYATA jika anda mempunyai sebarang penyakit yang perlu saya ketahui. 

 Ada kalanya saya akan bertanya dan ada kalanya saya terlepas pandang. 

Walaupun Shaklee adalah sejenis supplement dan bukannya ubat, namun ada sesetengah penyakit yang tidak boleh mengambil supplement tertentu kerana ianya boleh memudaratkan diri atau menyebabkan punca penyakit anda akan menjadi aktif. 

Antara supplement yang tidak boleh diambil bagi peyakit-penyakit berikut : 
  1. Hyperthyroid – Tidak boleh mengambil Vitalea kerana di dalamnya terdapat IODIN. Pesakit hyperthyroid tidak digalakkan untuk mengambil iodine kerana kandungan iodine di dalam darah sudah tinggi. Kalau ambil iodine, makin tinggi la paras iodine kan?
  2. SLE – Tidak boleh mengambil Alfalfa dan juga Vitalea. Walaupun di dalam vitalea hanya terdapat sedikit alfalfa powder, namun tidak disarankan apatah lagi jika anda sedang mengandung. Jika mahu juga mengambil Vitalea, perlu dapatkan konsultasi daripada doktor bertauliah. 
  3. G6PD – Tidak boleh mengambil ALFALFA kerana ALFALFA kaya dengan Vitamin K. Bagi anda yang mempunyai masalah ini, set penyusuan yang disarankan adalah EU FOUR PACK PLUS.
  4. Thalasemia – Tidak boleh mengambil Vitalea kerana ianya telah diformulasi dengan IRON. Pesakit thalasemia perlu cut-off pengambilan Iron kerana jika berlebihan boleh memudaratkan diri sehingga perlu melalui proses pemindahan darah.. Jika anda mengandung, sila dapatkan nasihat daripada doktor bertauliah. 

 Jika anda ingin mencarikan supplement untuk ibu bapa anda juga perlu diterangkan dengan secara terperinci yea.Saya bukanlah doktor yang bertauliah dan perkongsian di blog ini pun berdasarkan pengalaman, pembacaan dan juga testimony pengguna. Jadi saya tidak mahu product SHAKLEE disalahkan jika anda tidak mendapat kesan yang diharapkan sedangkan mungkin silap saya yang tidak memberikan konsultasi secara terperinci. 

 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 


Kredit: mama solehah




=========================
Berminat? Hubungi untuk konsultasi & dan dapatkan discount 20% harga istimewa:

mesej di fb fanpage:
https://www.facebook.com/messages/shakleegreenhealthierlives
atau
order online di http://bit.ly/18bniE9
CALL/SMS/Whatapps = 017 946 2221
E-mel: shafreeniza@gmail.com
COD Area: shah alam
=========================
No comments

VIVIX

Vivix adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan poliferol. Vivix mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatun, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan poliferol.



Poliferol adalah kumpulan firokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel penuaan semulajadi. Polifenol adalah kelompok zat kimia yang ditemui pada tumbuhan. Antiokdidan polifenol dapat mengurangkan risiko penyakit jantung, pembuluh darah dan kanser. Kajian juga mendapati polifenol dapat mengurangkan risiko penyakit Alzheimer. Polifenol boleh ditemui pada kacang, teh hijau, teh putih, anggur merah, anggur putih, minayk zaitun, coklat hitam dan delima. Kadar polifenol yang tinggi boleh didapati pada kulit buah seperti pada anggur, apple dan jeruk.


 Berikut adalah khasiat Vivix

1. Memperbaiki DNA.
Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut. Vivix sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser, misalnya kimoterapi bagi mengembalikan sel tubuhnya kepada keadaan asal.

2. Memperbaiki tenaga sel. Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.

3. Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun semakin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan. 




=========================
Berminat? Hubungi untuk konsultasi & dan dapatkan discount 20% harga istimewa:

mesej di fb fanpage:
https://www.facebook.com/messages/shakleegreenhealthierlives
atau
order online di http://bit.ly/18bniE9
CALL/SMS/Whatapps = 017 946 2221
E-mel: shafreeniza@gmail.com
COD Area: shah alam
=========================
No comments

TIP: GLA IKHTIAR HAMIL

Di sini saya nak share satu tips bagi anda di luar sana yang bercadang untuk pregnant atau menambah bilangan anak. Seperti yang anda tahu sebelum ni,GLA Complex adalah vitamin yang sesuai bagi anda yang sedang berusaha untuk pregnant.



Tips adalah seperti berikut:

  • Yang paling penting dan utama, cycle period anda mestilah tetap bagi memudahkan pengiraan hari subur
  • Katakan cycle period anda adalah 28 hari, anda perlu mengambil GLA ni dari hari pertama anda period sehingga sehari SEBELUM hari subur
  • Bagi yang cycle 28 hari, hari subur biasanya adalah pada hari ke 13
  • Stop makan GLA sehinggalah next period
  • Bila anda dah berjaya pregnant, STOP makan GLA dan juga Alfalfa  



So apa tunggu lagi...jom dapatkan GLA Complex dengan harga yang padan dengan bajet anda dengan saya. Konsultansi dengan saya adalah PERCUMA.





=========================
Berminat? Hubungi untuk konsultasi & dan dapatkan discount 20% harga istimewa:

mesej di fb fanpage:
https://www.facebook.com/messages/shakleegreenhealthierlives
atau
order online di http://bit.ly/18bniE9
CALL/SMS/Whatapps = 017 946 2221
E-mel: shafreeniza@gmail.com
COD Area: shah alam
=========================
No comments

SHAKLEE COQHEALTH PLUS


Bradford Richardson (kanan) bersama Victor Lim (dua dari kiri) dan Cindy Latham (kiri)
 melancarkan produk baharu dari Shaklee, CoQHealth semasa
 Persidangan Kebangsaan Shaklee 2012/2013 di Subang Jaya, semalam.




SUBANG JAYA 8 Jun - Shaklee Products (M) Sdn. Bhd. (Shaklee Malaysia), melancarkan CoQHealth Plus yang dapat membantu menyokong jantung sihat dan menangani masalah penyakit kardiovaskular yang juga pembunuh nombor satu dalam kalangan rakyat Malaysia.

Presiden Shaklee Antarabangsa, Bradford Richardson berkata, produk terbaharu yang ditawarkan itu mengandungi kesemua perubatan semulajadi daripada campuran 28 miligram (mg) zat makanan larut lemak yang hadir secara semulajadi di dalam tubuh badan (CoQ10) beserta Vitamin E dan ekstrak teh hijau.

"Produk ini didatangkan di dalam bentuk kapsul dengan bantuan minyak kacang soya bagi memastikan penguraian serta penyerapan yang maksimum dalam sistem tubuh badan ketika diambil.

"Dengan sebiji kapsul yang diambil sehari selepas makan, ia mampu menyokong penghasilan tenaga bagi jantung, meningkatkan peredaran serta membantu menambah dan mengekalkan paras CoQ10 di dalam darah serta juga kaya dengan lain-lain kebaikan," katanya di sini hari ini.

Beliau berkata demikian dalam ucapan perasmian Persidangan Kebangsaan Shaklee 2012/2013.
CoQHealth Plus dijual pada harga RM124 kepada bukan ahli manakala hanya RM99 bagi ahli.
Yang turut hadir Pengurus Besar Serantau Shaklee, Victor Lim dan Naib Presiden Kanan Pemasaran Global Shaklee, Cindy Latham.


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20130609/dn_17/Shaklee-Malaysia-lancar-CoQHealth-Plus#ixzz2dqlX6QUh
© Utusan Melayu (M) Bhd 
No comments

SHAKLEE SHAH ALAM

Mari dapatkan produk Shaklee dengan harga 20% lebih murah dari harga pasaran 
serta 2 free gift yang menarik..




mesej di fb fanpage:
https://www.facebook.com/messages/shakleegreenhealthierlives
atau
order online di http://bit.ly/18bniE9
CALL/SMS/Whatapps = 017 946 2221
E-mel: shafreeniza@gmail.com
COD Area: shah alam






No comments

HILANGKAN HITAM BAWAH MATA DENGAN COLLAGEN POWDER SHAKLEE



Lingkaran hitam bawah mata memang agak merunsingkan bagi wanita. Penampilan seseorang wanita itu akan hilang serinya kalau ada berlaku lingkaran hitam bawah mata dan akan menampakkan rupa kita yang cepat tua. Terdapat beberapa punca yang berlakunya lingkaran hitam bawah mata. Antaranya ialah:

1. Keturunan
Ketipisan kulit di sekitar mata berbeza pada setiap orang, biasanya hal ini disebabkan kerana keturunan. Semakin tipis kulit seseorang, maka semakin nampak jelas bayang-bayang hitam di bawah mata.

2. Alergi
Akibat mata yang gatal karena alergi, orang akan cenderung menggosok kulit di sekitar mata. Hal ini akan membuat darah memenuhi pembuluh-pembuluh di bawah mata, yang akan membuatnya nampak gelap. Beberapa alergi pada makanan juga menyebabkan lingkaran hitam ini. Pencegahan terhadap alergi dan membiasakan diri tidak menggosok mata perlu diingat untuk Anda yang memiliki alergi pada mata.

3. Keletihan
Kurang tidur atau keletihan yang berlebihan akan membuat mata bekerja lebih keras sehingga pembuluh-pembuluh darah di sekitar mata juga lebih aktif dan terlihat sebagai bayang-bayang hitam di bawah kulit mata. Rehat dan tidur yang cukup adalah penyelesaian yang paling baik.

4. Usia
Seiring dengan bertambahnya usia, kulit akan kehilangan kolagen yang membuatnya menjadi lebih tipis dan tembus pandang. Dengan demikian bayang-bayang gelap akan semakin nampak. Perawatan untuk meremajakan kulit akan mengurangi lingkaran hitam yang muncul akibat usia.

5. Anemia
Kekurangan zat besi yang merupakan tipe paling umum dari anemia, juga boleh menyebabkan bayang-bayang hitam ini. Pada masa kehamilan dan menstruasi kulit akan menjadi lebih pucat karena kekurangan asupan zat besi dan hal ini menyebabkan pembuluh-pembuluh darah di bawah mata lebih jelas terlihat sebagai bayang-bayang hitam. Pengambilan suplement zat besi atau penambah darah akan mengatasi masalah ini.


Bagi wanita yang mengalami masalah lingkaran hitam bawah mata ni, pelbagai cara telah dicuba bagi menghilangkannya. Ada yang menggunakan cara tradisional seperti menggunakan hirisan timun, uncang teh dan sebagainya. Di Shaklee, ada satu produk yang boleh membantu anda yang mengalami masalah ini. Tidak salah untuk mencuba dengan pelbagai cara. Collagen Powder dapat membantu anda mengatasi masalah ini.



Berikut adalah antara testimonial penggunaan collagen powder yang membantu masalah ini.


Jadi, apa tunggu lagi. Jangan lepaskan peluang untuk mendapatkannya hari ini! Pasti anda akan kelihatan lebih menarik tanpa lingkaran hitam dibawah mata.





=========================
Berminat? Hubungi untuk konsultasi & dan dapatkan discount 20% harga istimewa:

mesej di fb fanpage:
https://www.facebook.com/messages/shakleegreenhealthierlives
atau
order online di http://bit.ly/18bniE9
CALL/SMS/Whatapps = 017 946 2221
E-mel: shafreeniza@gmail.com
COD Area: shah alam
=========================
No comments

Monday, September 2, 2013

SET RESDUNG/ATHMA/EKZEMA/ALAHAN

Siapa tak kenal penyakit popular RESDUNG? Penghidap resdung pasti sekian lama buntu mencari penawar hidung berair, kerap bersin, muka gatal, alah seafood. Shaklee ada suplemen hebat untuk menghilangkan segala keresahan anda selama ini.

Sebelum itu, kita fahami sedikit APA ITU RESDUNG?

Alahan (Resdung atau *resah hidung*) ialah satu fenomena di mana seseorang menjadi alah (alergi) kepada pelbagai agen persekitaran seperti debu, habuk atau biji-biji debunga yang selalu dikaitkan dengan kejadian alahan ini.

Beberapa agen lain yang boleh menyebabkan alahan termasuk pelbagai jenis:

1. bijirin
2. bulu binatang
3. beberapa jenis bahan pelarut kimia
4. Asap rokok
5. habuk kapur tulis
6. debu tanah dan udara yang tercemar


Antara gejala-gejala yang kelihatan ialah:
  • Hidung tersumbat dan berbau busuk
  • Gatal-gatal di kawasan muka, telinga, mata dan hidung
  • Hidung kerap berair walaupun tidak selsema
  • Kerap bersin terutama di waktu pagi
  • Rasa berat muka atau sakit terutama di kawasan antara mata
  • Sakit tekak secara berpanjangan serta berulang
  • Mengalami demam atau rasa tidak sedap badan secara berpanjangan
  • Kerap sakit kepala


Dalam keadaan alahan biasa, rembesan hidung yang pekat dan bernanah tidak mungkin berlaku kecuali terjadi jangkitan. Seseorang mungkin akan kehilangan deria bau dan rasa apabila hidung tersumbat berterusan.

Jadi apa yang Shaklee cadangkan bagi mengatasi dan mencegah masalah sinus dan resdung?
Terdapat 3 jenis suplemen hebat untuk mengatasi resdung iaitu Alfalfa Complex, Vitamin C dan B-Complex.







=========================
Berminat? Hubungi untuk konsultasi & dan dapatkan discount 20% harga istimewa:

mesej di fb fanpage:
https://www.facebook.com/messages/shakleegreenhealthierlives
atau
order online di http://bit.ly/18bniE9
CALL/SMS/Whatapps = 017 946 2221
E-mel: shafreeniza@gmail.com
COD Area: shah alam
=========================
No comments

SERANGAN JANTUNG DAN AIR PANAS?

Just to SHARE informasi yang saya dapat daripada Facebook baru-baru ini. Semoga memberi manfaat kepada kita semua.



Serangan Jantung dan Minum Air Panas

Tidak hanya sekadar air panas selepas makan, tetapi berkenaan serangan jantung. Minuman teh panas Cina atau Jepun selepas makanan dan bukannya minum air sejuk, mungkin inilah masanya mengubah tabiat minum semasa atau selepas makan.

Bagi mereka yang suka minum air batu, fakta ini sangat berguna kepada anda. Minum air batu selepas makan memang menyegarkan. Walaubagaimanapun, air batu akan membekukan makanan berminyak yang baru kita makan. Ia akan memperlahankan penghadaman kita. Akibatnya akan berlaku 'enapcemar' bertindak balas dengan asid, ia akan memecah dan diserap oleh enzim intestine lebih cepat berbanding makanan pejal. Ia akan memperlahankan penghadaman kita. Dalam masa yang singkat, ianya akan bertukar menjadi lemak dan mendorong kepada berlakunya kanser. Langkah yang terbaik adalah miunum sup panas atau air suam selepas makan.

Gejala biasa daripada serangan jantung

Tidak semua serangan jantung akan mula terasa pada tangan sebelah kiri. Berhati-hati dengan kesakitan teramat sangat pada bahagian atas dada. Anda mungkin tidak mempunyai sakit dada semasa serangan jantung. Loya dan berpeluh adalah tanda-tanda biasa. 60% daripada orang-orang yang mempunyai serangan jantung ketika mereka sedang tidur tidak bangun. Kesakitan pada rahang boleh bangunkan anda dari tidur yang lena.

Bagi anda yang amat mementingkan kesihatan jantung anda, jom dapatkan  COQHealth Plus yang baik untuk kesihatan jantung.








=========================
Berminat? Hubungi untuk konsultasi & dan dapatkan discount 20% harga istimewa:

mesej di fb fanpage:
https://www.facebook.com/messages/shakleegreenhealthierlives
atau
order online di http://bit.ly/18bniE9
CALL/SMS/Whatapps = 017 946 2221
E-mel: shafreeniza@gmail.com
COD Area: shah alam
=========================
No comments

PROMOSI COQHEALTH SEPTEMBER 2013

Promosi Shaklee bagi bulan September 2013 ialah COQHealth Plus. COQHealth Plus ini bagus bagi anda yang mementingkan kesihatan jantung.



CoQHealth Plus ini ialah supplemen yang mengandungi campuran 28g CoQ10Vitamin E serta ekstrak teh hijau bagi memastikan potensi penguraian maksimun dan penyerapan yang lebih baik. Setiap botol mengandungi 30 kapsul lembut CoQHealth.

  • Bahan utama dalam supplemen ini ialah Co Enzim Q10 yang merupakan nutrien larut lemak yang dihasilkan dalam tubuh dan ada dalam semua sel. Ianya paling banyak pada organ yang melaksanakan tugasan berat seperti jantung, hati, buah pinggang dan pankreas.
  • CoQ10 membantu mengukuhkan otot jantung, menyokong keupayaan mengepam darah sekali gus memperbaiki aliran darah.
  • CoQ10 bertindak sebagai antioksidan yang kuat dan membantu melindungi arteri daripada pengoksidaan kolesterol LDL yang menyebabkan penyumbatan salur darah.
  • CoQ10 membantu dalam masalah kesuburan lelaki dan wanita.


Bagi setiap pembelian 6 botol percuma 1. Jom dapatkan segera sementara promosi harga runtuh September ini.





=========================
Berminat? Hubungi untuk konsultasi & dan dapatkan discount 20% harga istimewa:

mesej di fb fanpage:
https://www.facebook.com/messages/shakleegreenhealthierlives
atau
order online di http://bit.ly/18bniE9
CALL/SMS/Whatapps = 017 946 2221
E-mel: shafreeniza@gmail.com
COD Area: shah alam
=========================
No comments

KESIHATAN SENDI (JOINT HEALTH)

APA ITU SENDI ?

Sendi-sendi membentuk hubungan antara tulang-temulang yang memberi sokongan dan membantu anda bergerak. Ia terdiri daripada tulang rawan, ligamen, tendon dan cecair-cecair sinovia (bendalir yang melicinkan sendi-sendi) yang memberikan keselesaan antara tulang-temulang dan membantu menyerap hentakan dari impak fizikal.



Namun semakin umur meningkat, tulang rawan menyusut secara semulajadi. Tekanan fizikal yang berterusan dan bebanan boleh mempercepatkan kerosakan tulang rawan dengan mencetuskan pembebasan bahan kimia yang menyerang tulang rawan dan menyebabkan ketidakselesaaan sendi dan pergerakan terbatas.




Bagi jutaan orang yang mempunyai ketidakselesaan sendi, aktiviti biasa seperti membengkok, duduk dan berjalan pun terasa begitu mencabar.
Jangan biarkan sakit sendi menghalang anda dari bergiat aktif, pencegahan awal boleh menjadikan sendi anda sihat pada masa yang akan datang. Sama ada anda mengidapi sakit sendi atau tidah, adalah penting bagi anda mendapatkan nutrisi sendi seiring peningkatan usia.



BERITA BAIK !!!!

Anda boleh mengekalkan sendi-sendi yang kuat, fleksibel, dan mudah bergerak dengan :

SHAKLEE ADVANCED JOINT HEALTH TABLET (AJHT)



Advanced Joint Health Tablet mengandungi ekstrak unique Boswellia aktif dengan paten tertunda, ekstrak Jagung dan nutrien penting lain termasuk Zink, Tembaga,Mangan dan Vitamin C untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi dan pergerakan. Dengan menggunakan tumbuhan dan bagan-bahan berasaskan mineral,Shaklee Advanced Jointy Health Tablet ialah formula sayur-sayuran 100%.

Penggunaan:
Ambil 2 biji tablet setiap hari dengan makanan

Shaklee Advanced Joint Health Tablet memberikan manfaat kepada sendi-sendi sihat dalam 3 cara :

1.Menyokong keselesaan sendi



Ekstrak Boswellia:

Menghalang pembentukan bahan kimia yang menyerang tulang rawan yang menyebabkan ketidakselesaan sendi. Bahan aktif utama ekstrak Boswellia ialah (AKBA,asid 3-asetil-11-keto-beta -boswelik)yang berfungsi sebagai anti radang semulajadi.



2.Bertindak sebagai kusyen


Ekstak Jagung:

Membantu mengekalkan tulang rawan. Ekstrak Jagung membekalkan satu sumber yang pekat dengan glukosamina yang berfungsi untuk meningkatkan sokongan kusyen sendi dan pemeliharaan tulang rawan. Glukosamina adalah blok binaan utama bagi membina tulang rawan dan lendir bagi melincirkan sendi. Glukosamina juga ditemui dalam tendon dan ligamen. Banyak kajian yang diterbitkan menunjukkan yang suplemen ekstrak jagung dapat menggalakkan kelenturan,pergerakan bebas dan menjadikan sendi lebih fleksibel. Dan lagi,kajian bertahun-tahun juga mengesyorkan yang suplemen ekstrak jagung dapat menyumbang kepada kesihatan sendi dalam hangkamasa panjang.

3.Memelihara tisu penyambung yang sihatZink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C membekalkan sokongan nutrien untuk kolagen dan komponen tisu penyambung lain yang memberikan kekuatan dan struktur terhadap sendi.

Shaklee AJHT (60Tablets)
Harga untuk non-member : RM 124
Harga untuk member         : RM 99





=========================
Berminat? Hubungi untuk konsultasi & dan dapatkan discount 20% harga istimewa:

mesej di fb fanpage:
https://www.facebook.com/messages/shakleegreenhealthierlives
atau
order online di http://bit.ly/18bniE9
CALL/SMS/Whatapps = 017 946 2221
E-mel: shafreeniza@gmail.com
COD Area: shah alam
=========================
No comments

KEISTIMEWAAN CINCH ENERGY TEA MIX SHAKLEE

Cinch Energy Tea Mix ini diambil bersama-sama dengan Cinch Shake Mix Shaklee dan produk-produk untuk tujuan pelangsingan lain yang telah dicadangkan oleh Shaklee. Energy Tea Mix dapat diminum sebagai snek ataupun minuman ringan waktu petang terutamanya bagi penggemar teh. Energy Tea Mix Shaklee adalah kurang gula dan semestinya sangat bagus untuk kesihatan. Selain itu, keistimewaan Enerygy Tea Mix ini ialah:

Selamat dan merupakan penggalak tenaga semulajadi
Ditambah dengan taurina untuk meningkatkan tenaga dan ketahanan badan
Pilihan alternatif terbaik menggantikan kopi, soda atau manisan untuk mengekalkan kecergasan tubuh
Tanpa gluten, tiada perasa tiruan, pewarna dan bahan pemanis 


Bahan Utama Dalam Cinch Energy Tea Mix Shaklee

Diperbuat daripada Eksklusif T-Lift - Campuran teh dalam Shaklee Cinch Energy Tea Mix. Campuran 4 jenis teh ini mempunyai khasiat hebat masing-masing selain daripada peranan utama teh sendiri yang sememangnya terkenal sebagai antioksidan yang sangat hebat untuk tubuh!



1.       Matcha Green Tea Powder 
 Disediakan secara semulajadi untuk menyimpan semua nutrien yang terdapat dalam daun teh termasuk serat, mineral dan antioksidan.


 Matcha Green Tea Extract


2.       Red Tea Extract
 Salah satu antioksidan yang dijumpai dalam teh merah, yang dikenali sebagai polifenol - pejuang kanser yang kuat. Polifenol membantu kerosakan badan yang disebabkan oleh radikal bebas. Ia merupakan antioksidan yang begitu kuat dan dikaji sebagai pencegahan kanser dan sebagai agen yang boleh menghalang tumor daripada merebak.


 Red Tea Extract


3.       White Tea Extract 
 Juga dikenali sebagai teh hijau bayi dengan mempunyai kandungan antioksida yang lebih tinggi berbanding teh hijau.

 White Tea Extract


4.       Rooibos Red Tea Extract
 Tumbuhan unik yang berasal dari Afrika Selatan, kaya dengan sebatian polifenol - antioksidan.


 Rooibos Red Tea Extract






=========================
Berminat? Hubungi untuk konsultasi & dan dapatkan discount 20% harga istimewa:

mesej di fb fanpage:
https://www.facebook.com/messages/shakleegreenhealthierlives
atau
order online di http://bit.ly/18bniE9
CALL/SMS/Whatapps = 017 946 2221
E-mel: shafreeniza@gmail.com
COD Area: shah alam
=========================
No comments