017 946 2221 shafreeniza@gmail.com

Monday, September 2, 2013

SERANGAN JANTUNG DAN AIR PANAS?

11:13 AM

Share it Please
Just to SHARE informasi yang saya dapat daripada Facebook baru-baru ini. Semoga memberi manfaat kepada kita semua.Serangan Jantung dan Minum Air Panas

Tidak hanya sekadar air panas selepas makan, tetapi berkenaan serangan jantung. Minuman teh panas Cina atau Jepun selepas makanan dan bukannya minum air sejuk, mungkin inilah masanya mengubah tabiat minum semasa atau selepas makan.

Bagi mereka yang suka minum air batu, fakta ini sangat berguna kepada anda. Minum air batu selepas makan memang menyegarkan. Walaubagaimanapun, air batu akan membekukan makanan berminyak yang baru kita makan. Ia akan memperlahankan penghadaman kita. Akibatnya akan berlaku 'enapcemar' bertindak balas dengan asid, ia akan memecah dan diserap oleh enzim intestine lebih cepat berbanding makanan pejal. Ia akan memperlahankan penghadaman kita. Dalam masa yang singkat, ianya akan bertukar menjadi lemak dan mendorong kepada berlakunya kanser. Langkah yang terbaik adalah miunum sup panas atau air suam selepas makan.

Gejala biasa daripada serangan jantung

Tidak semua serangan jantung akan mula terasa pada tangan sebelah kiri. Berhati-hati dengan kesakitan teramat sangat pada bahagian atas dada. Anda mungkin tidak mempunyai sakit dada semasa serangan jantung. Loya dan berpeluh adalah tanda-tanda biasa. 60% daripada orang-orang yang mempunyai serangan jantung ketika mereka sedang tidur tidak bangun. Kesakitan pada rahang boleh bangunkan anda dari tidur yang lena.

Bagi anda yang amat mementingkan kesihatan jantung anda, jom dapatkan  COQHealth Plus yang baik untuk kesihatan jantung.
=========================
Berminat? Hubungi untuk konsultasi & dan dapatkan discount 20% harga istimewa:

mesej di fb fanpage:
https://www.facebook.com/messages/shakleegreenhealthierlives
atau
order online di http://bit.ly/18bniE9
CALL/SMS/Whatapps = 017 946 2221
E-mel: shafreeniza@gmail.com
COD Area: shah alam
=========================

0 comments:

Post a Comment